imageKort om vår kennel och våra grundläggande idéer

Våra hundar och deras välmående har alltid varit en central punkt i våra liv. I valet av avelsmaterial, både egenuppfödd och importerat/inköpt, har focus alltid varit: mentalt sunda, friska, rastypiska individer.

Vi har fött upp Riesenschnauzer sedan 1975 under vårt prefix Zantana, Dvärgschnauzer från 1988 och vår nyaste ras, Svart Rysk Terrier satte sina tassar på vår kennel 2002, i form av den första importen från Robroyd  i England  den andra från Zornoi i Finland, den tredje och fjärde från Torfmoorseen i Tyskland .

Våra hundar av samtliga raser har tävlat framgångsrikt i såväl utställningsringar som på bruksplan. Trots att "the minis" inte varit så flitigt visade, har de som varit ute fått titlar i fler länder, och även visat framtassarna i bruks-sammanhang. Och där kommer nu våra "svartingar" på frammarsch.

Våra "Ryska Nallar" eller våra Björn Schnauzrar eller Svarta Ryska Terriers eller Svart Terrier - kärt barn har många namn - jag ser dom som mina Svarta Diamanter; en sällsynt och aktad sten, oslipad men dyrbar.

VICTOR, eller Skansens Dark Victory. En hjärtfråga av stora mått som var en av mina största drömmar i hundägandet; att äga eller föda upp en svart & silver Riesen. Så han kom från USA, köpt från min vän Sylvia.

Victor, en dröm på fyra ben, alldeles svart och nästan vit, med ett hjärta av guld, en karisma av stuns, en riktig riesen ända ner I klorna

-- Tack Sylvia för att du låtit oss få honom hit, du som skänkt oss mycket i Riesen-sammanhang och i vänskap under de 28 år som varit

-- Tusen tack kennel Maticas I Danmark;  Camilla & Michael  Heinze för att ni ställt upp för oss och Victor. Ni har varit så tålmodiga i väntan på att han ska vara klar för oss i Sverige.

--Tusen tack Eva och Göran Borg för att ni e de bästa av vänner som upplåtit ert hem för oss I tid och otid med värme, säng å´massor av god mat tack för att ni finns

--Tusen tack du vår Marc för att du tog dej tid att hämta honom hos Sylvia när du var över I US.

--Var ska detta sluta ????????? o´ ändå har det inte börjat PÅ RIKTIGT  än!!!!!!!! 

Tack alla som gjort och gör detta möjligt!

 

Bilden på sidan :En representant av vår egen uppfödning för var och en av våra raser; Rieserschnauzer Rambo; Zantans Go for It Yolene, Dvärgschnauzer Kitty; Zantanas Kiss me quick och Svart Rysk Terrier Svantte; Zantanas BRT Rasputin Ägd i Finland av konstelationen Kirsi Pitkänen Kennel Zornoi & Anna Paavilainen.

 

upp

   


image
image
image